Word Brandweervrijwilliger!

Hulpverleningszone Oost is op zoek naar brandweervrijwilligers. Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

Federaal geschiktheidsattest

Vooraleer je kan solliciteren bij een hulpverleningszone om vrijwillig brandweerman of -vrouw te worden, heb je een federaal geschiktheidsattest (FGA) nodig. Om het FGA te behalen leg je proeven af bij een opleidingscentrum van de brandweer. De proeven bestaan uit 3 delen: een competentietest, een handvaardigheidstest en de fysieke proeven.

Je mag zelf kiezen in welk opleidingscentrum je je inschrijft. Dit staat los van de hulpverleningszone waar je nadien wilt solliciteren of de provincie waar je woont.

Meer info op ikwordbrandweer.be.

Digitale infosessie

Wat doet de brandweer? Waar werken wij met brandweervrijwilligers? Wat verwachten we van jou en wat mag jij van ons verwachten?

Met deze zaken helpen we jou graag verder tijdens onze digitale infosessie op 6 februari 2021 om 10 uur. Belangrijk is dat je je op voorhand inschrijft zodat we jou de link kunnen bezorgen voor de online infosessie.

Ambachten
Klusjes
Sociaal
Techniek
Wekelijks
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie